Skrivbubblan

Skrivbubblan

Ett öppet brev till mina nära och kära – just nu befinner jag mig i den så kallade skrivbubblan. Det innebär att jag spenderar stor del av min tid med att skriva eller tänka på mina skrivprojekt.

När jag befinner mig i skrivbubblan blir jag mer tillbakadragen, orkar inte socialisera lika mycket och vill egentligen bara sitta hemma på min balkong och skriva. Tack och lov har jag en väldigt stöttande sambo som förstår och respekterar mitt skriv-flow.

Om jag är långsam på att svara när ni skriver, eller om jag inte hänger med ut på stan och hittar på något så handlar det inte om att jag inte vill umgås med er – det handlar snarare om att jag vill passa på att skriva nu när jag äntligen har tid. Semestern har nästan helt gått till skrivande och jag har kommit riktigt långt i mitt nuvarande projekt.

Ibland tror jag det är viktigt att man vågar ta lite tid för sig själv för att leva ut sina drömmar och mål. Nu när jag skriver varje dag känner jag mig som en skrivande person, en författare.

Så förlåt om jag är osocial och umgås för mycket med mina karaktärer. Jag behöver göra det just nu. Jag hoppas och tror ni förstår mig.

Om man drömmer om att skriva böcker tror jag det är viktigt att faktiskt ta drömmen på allvar. Det här betyder, för de flesta av oss, att man måste avsätta tid till skrivandet. Jag vet att det kan vara svårt med heltidsjobb och andra måsten, men här kommer några konkreta tips på hur en kan hitta tid i vardagen:

  • Gå upp en halvtimme eller timme tidigare och skriv på morgonen.
  • Ha en skrivkväll mitt i arbetsveckan. (Tips: Gå med i skrivstugan på skrivcafé.se.)
  • Skriv på helger, avsätt några timmar åt skrivandet.


Kommentera gärna era bästa tips på hur ni hittar tid för skrivandet i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *