Rutiner som gynnar kreativitet

Rutiner som gynnar kreativitet

Vill man skriva böcker kan man inte kan vänta på inspiration. För att komma någonstans måste man sätta sig ner och skriva, även dagar när det inte känns lika lustfyllt. Min rekommendation är att skapa rutiner som gynnar kreativitet.

Självklart kan inspirationen vara en drivkraft. Men enligt min erfarenhet är det när man väl sitter och skriver som inspirationen kommer, inte innan. Om jag bara skulle skriva när jag är inspirerad skulle jag aldrig fått ett råmanus färdigt. Många som är författare på heltid behandlar skrivandet som ett vanligt jobb. De sätter sig framför datorn och skriver – varje dag.

7 rutiner som gynnar kreativitet:

  • Sätt upp delmål, som att skriva lite varje dag, vecka eller månad.
  • Gå med i en skrivgrupp, eller gå på skrivcafé regelbundet.
  • Läs böcker om skrivande.
  • Skriv morgonsidor.
  • Jämför dig inte med andra – var istället tacksam över det du själv åstadkommer.
  • Ta promenader, utan musik i öronen, för att rensa huvudet.
  • Testa skriva på olika platser: hemma, på café, i en park.

Mina rutiner

För mig är morgonen helig. Jag börjar varje dag med att meditera i tio minuter sedan sminkar jag mig, tar en kopp kaffe och sätter mig ner och skriver mina morgonsidor. Efter det börjar arbetsdagen. I skrivande stund är det fortfarande pandemi, så jag jobbar mestadels hemifrån. Jag jobbar heltid och skriver på fritiden, vilket är anledningen till att den här morgonrutinen är så viktig för 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *